STEK
STEK Zelfbeheer

Over het project

Jongerenhuisvester Socius werkt samen met het COA aan een bijzonder woonproject in hartje Nijmegen: STEK. Het voormalige kantoorgebouw aan de Stieltjesstraat 2 is getransformeerd en daar is op dit moment een asielzoekerscentrum gevestigd. Per december komen er op de bovenste verdiepingen van het pand 52 kamers beschikbaar bij woonproject STEK. De kamers bevinden zich op een eigen gescheiden afdeling, en zijn te bereiken via een aparte opgang met eigen lift. De bewoners van STEK zullen zich samen gaan inzetten voor hun buren in het AZC.

Wat wordt er van je verwacht als je bij STEK woont? Op welke manieren kun je je inzetten?

Lees hieronder verder!

Voor wie zijn de woningen van STEK?

STEK is een woonproject voor jongeren die maatschappelijk betrokken zijn, en graag willen bijdragen aan hun woonomgeving. In hetzelfde gebouw als STEK is een asielzoekerscentrum gevestigd. Socius is op zoek naar bewoners die zich graag willen inzetten voor deze vluchtelingen om positief bij te dragen aan hun verblijf. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een avond samen koken, of samen een voetbalwedstrijd kijken, of helpen met de taal.

De bewoners van STEK vormen samen een community waar alle ruimte is voor eigen inbreng en samenwerking.

De community van STEK heeft het creëren en behouden van een fijne leefomgeving als doel. Van élke bewoner verwachten we dan ook dat die zich als een goede buur opstelt naar zijn of haar medebewoners en de bewoners van het asielzoekerscentrum, zodat iedereen zich thuis voelt.

Als bewoner kun je je ook nog extra inzetten voor STEK, zodat de community een groot succes wordt.  Dit kan op veel verschillende manieren, alle met een gepaste vergoeding. Deze extra inzet noemen wij zelfbeheer: alles wat door bewoners kán worden georganiseerd, wórdt door bewoners georganiseerd.

Zelf beheren

Als jij je extra wil inzetten voor de community van STEK, is misschien wel een rol binnen het beheerteam iets voor jou! Het beheerteam is verantwoordelijk voor zowel het sociaal als het algemeen beheer van het project. Onder sociaal beheer valt alles wat nodig is om een fijne, veilige, schone en leefbare woonplek te creëren en te houden. Alle andere dagelijkse werkzaamheden noemen we het algemeen beheer. Dit is bijvoorbeeld de werving en selectie van nieuwe huurders, het afhandelen van onderhoudsverzoeken, het bijhouden van de e-mail en social media en de coördinatie van maatschappelijke initiatieven. Deze taken worden uitgevoerd door de leden van het beheerteam.

Beheerders worden opgeleid en begeleid door Socius, en worden beloond met een gepaste vergoeding. We zijn dus op zoek naar bewoners die willen bouwen aan de community. Bewoners die openstaan voor anderen, sociaal actief willen zijn en die bovenal hun verantwoordelijkheid nemen. Benieuwd naar de verschillende functies? Kijk hier rechts op de pagina of je iets ziet dat jou op het lijf geschreven is!

Heb je vragen over het (zelf)beheer of de verschillende vacatures? Stel je vragen tijdens de infoavond!

STEK Zelfbeheer
STEK Zelfbeheer

We're looking for you!

Pandbeheerder

Heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel, en wil je je graag inzetten voor het opzetten van een succesvolle community voor STEK? Als pandbeheerder ben je verantwoordelijk voor de hygiëne, veiligheid en leefbaarheid van het project. Je hebt veel contact met de bewoners, lost (sociale) problemen op en draagt bij aan de sociale cohesie. Daarnaast geef je leiding aan het gangbeheer en het schoonmaakteam.

Technisch beheerder

Niet bang om je handen vies te maken? Ben jij handig en weet je van aanpakken? Misschien ben jij wel de technisch beheerder die wij zoeken! De voornaamste taak van de technisch beheerder van STEK is het aanpakken en afhandelen van zaken op onderhoudsgebied en contact met de bewoners. Daarnaast geef je leiding aan het klusteam.

Beheerder PR, communicatie en maatschappelijke invulling

Ben jij een enthousiaste verteller met een vlotte pen? Een beheerder PR, communicatie & maatschappelijke invulling draagt zorg voor interne binnen het project, en de externe communicatie vanuit STEK. Daarnaast enthousiasmeer je je mede-bewoners om zich in te zetten binnen het project.

Beheerder huurzaken

De beheerder huurzaken zorgt voor alle zaken omtrent huur: van verhuizen tot onderhuren, de beheerder huurzaken staat voor de bewoners klaar. Werk jij secuur, en wil jij graag nieuwe huurders verwelkomen en met alle bewoners contact houden? Dan is deze functie misschien wel iets voor jou!

Gangbeheerder

Voor het beheer op gangniveau zijn wij op zoek naar gangbeheerders! Als  gangbeheerder ben je het eerste aanspreekpunt voor je ganggenoten en draag je de verantwoordelijkheid voor het beheer van je verdieping. Daarnaast draag je bij aan de sociale cohesie van jouw gang, bijvoorbeeld door het organiseren van gezellige activiteiten.

Schoonmaakteam

Vind jij het belangrijk om ervoor te zorgen dat gemeenschappelijke ruimtes als de entree en gangen veilig en schoon blijven? Solliciteer na de infoavond om deel uit te maken van het schoonmaakteam, en draag je steentje bij aan STEK!

Klusteam

Ben je een Handige Harry (m/v) en niet bang je handen uit je mouwen te steken? De meeste problemen waar een klusser tegenaan zal lopen zijn met gezond verstand op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan sloten en lampen die vervangen moeten worden of andere kleine klussen die je overneemt van monteurs. Binnen Socius is veel ervaring aanwezig waardoor je als klusser veel kunt leren en je goede ondersteuning krijgt.